ZenX Kft. | Tel: 06 28 503 260/128 | Kapcsolatfelvétel | Ajánlatkérés | Színminta kérés | Reklamáció
Bemutatkozás Termékek Galéria Letöltés Hírek Kapcsolati info
Mázas kályhacsempe

Kályhacsempe színválaszték

Fényes mázak

Fényes mázak jellemzője hogy felületük fényesen tükröződik, csillogó hatása a lakás díszeként állandóan vonzza a szemet. A klasszikus stílus egy fő eleme a fényes mázzal bevont kályhacsempe. A fényes sötét színek (bordó, fekete) eleganciát sugallnak, míg egy világosabb (fehér, bézs) inkább a pompát és csillogást tükrözik.

Selyem matt mázak

Felületi fényük jóval kevesebb, mint a fényes mázaké. Tökéletesen be tud illeszkedni a természetes anyagból készült bútorok közé. Harmonikus megjelenése nyugalmat áraszt. Leggyakrabban megrendelt szín a Selyem beige III.-as pasztell bézs. Ez a szín tökéletesen illeszkedik minden típusú és színű bútorhoz.

rusztikus kályhacsempe

Fazekas mázak

A fazekas jellegű mázaknak tüze van... szokták mondani. Mi is ez a tűz? A fazekas máz egy áttetsző üvegszerű bevonat a kályhacsempe felületén. Üvegszerűségéből adódóan a kályhacsempére eső fény a kályhacsempébe "tud hatolni" majd onnan verődik vissza. Az ilyen mázzal készült kályhacsempék meleg tónusúak, szinte világítanak, ha rájuk esik a fény. Ezt a jelenséget hívjuk a fazekas máz tüzének. A fazekas mázakat inkább a népies stílusban berendezett házakba ajánljuk.

Rusztikus, effekt mázak

Aki nem szereti az egyszínű dolgokat, választhat effekt mázas kályhacsempéket. Ezeknek a legfőbb jellemzőjük, hogy a kályhacsempék színe nem egyenletes, többszínű, apróbb foltok (effektek) találhatók a felületén. A kissé tarka csempék összeépítve, egy olyan egységes ám mégsem egyszínű felületet adnak, amely színt a szép és a csodálatos közé helyezhetnénk. Leggyakrabban használt effektmázunk a bőrbarna, mely egy sárgásvöröses színekből összeállt harmonikus egyveleg. A kályhacsempék geometriájából adódóan az effekt és a rusztikus mázak a teljesen sima felületű csempéken inkább nem, míg a mintás kályhacsempéken nagyon is szépen mutatnak.

rusztikus kályhacsempe

Egyedi mázak

Amennyiben nem tud választani az általunk kínált sztenderd színekből, akkor külön kívánságra egyedi színbeállítást is tudunk készíteni. Természetesen az egyedi színbeállításnak külön költsége van, mivel az egyedi színnel gyártott kályhacsempéket és az egyedileg bekevert mázat nem tudjuk felhasználni máshol.

Színválasztékunkat megtekintheti a Galéria/színek menüpontban

Tel: 06 28 503 260/128 | Kapcsolatfelvétel | utolsó módosítás: 2014.01.27.