ZenX Kft. | Tel: 06 28 503 260/128 | Kapcsolatfelvétel | Ajánlatkérés | Színminta kérés | Reklamáció
Bemutatkozás Termékek Galéria Letöltés Hírek Kapcsolati info
hajlított csempék csempe családok párkányok talapzatok egyéb idomok legyező építése csempevágások megfelelőségi nyilatkozat  

Vágott csempék

Tisztelt kollegák! Szeretnénk bemutatni néhány, gyakori, mázas égetés előtt megrendelhető vágás típust. A mázazás előtt vágott csempék vágott széle ép marad, nem különbözik a vágatlan élektől.. A cikkben felsorolt vágások nem csak a képeken bemutatott ”Hurka párkány”-okra érvényesek, a Lapos-, Köríves- és a Vékony párkányokra is. A Kosáríves fatároló és a Dupla íves párkány sarok vágás felára +60%-os, a többi vágásé egységesen +20%. Egyedi elképzeléseket is meg tudunk valósítani, ha bármilyen ötlete van vágással kapcsolatban, keressen fel minket, találunk megoldást a kérésre.

Negatív párkány sarok 90°, egész párkányokkal

Negatív párkány sarok 90°, egész párkányokkal

Megrendelés jelölése: profilvágott párkány a kívánt szögbe jobb és bal.
A képen látható párkányok mínusz 45° ban vágottak.
A két vágott párkányt két egészcsempére lehet építeni. A vágás csak a profilt érinti. A vágott rész összeillesztése után négyzet alakú takarócsempét kell vágni a padkára a két párkány közé. Négyzet alakú takaró csempe vágása egyszerű feladat. A takaró két oldalát kell levágni a kívánt méretre (14,5 × 14,5 cm-es négyzet), ezt bárki el tudja készíteni.
Felhasználási javaslat: kályhatest mellett futó, hosszan elnyúló ülőpadka építésénél, kályhatest pillér építésénél. Negatív párkány sarok 90°, párkányokból félcsempéhez

Negatív párkány sarok 90°, párkányokból félcsempéhez

Megrendelés jelölése: vágott párkány negatív 45° jobb és bal.
Ezt a vágást akkor ajánljuk, ha szimmetrikus padkát, vagy kályhatestet építünk. A párkányok alá fél csempét, vagy negatív sima sarkot építhetünk.
Felhasználási javaslat: ülőpadka építésénél, szimmetrikus kályha rakásánál.

Negatív párkány sarok 135°, hosszú párkányokból

Negatív párkány sarok 135°, hosszú párkányokból

Megrendelés jelölése: a képen látható párkány jelölése vágott hosszú párkány negatív 67,5° jobb és bal.
A 135°-os párkányokkal épített kályhánál vagy kandallónál használjuk. A fent látható negatív vágott párkány egy modern fűtő-berendezéshez illő ülőpadka építésénél használatos forma.
Felhasználási javaslat: szimmetrikus padka építésénél.

Kettős párkány sarok

Kettős párkány sarok

Megrendelés jelölése: párkány sarok negatív 45°jobb és bal
Kettős párkány sarok építése egyedülálló karaktert ad a kályhának. Általában erősen tagolt, vagy oszlop köré épített kályhák esetén használjuk. Könnyen lehet vele növelni a kályhatest mélységét. A párkány sarkokat fél- vagy egész csempe méretre is vághatjuk. Felhasználási javaslat: markáns sarok illetve kétoldali ülőpadka építésnél.

Párkány sarok negatív padkával

Párkány sarok negatív padkával

Megrendelés jelölése: profilvágott párkány illetve íves párkány sarok a kívánt szögbe. A képen látható párkány és párkánysarok mínusz 45°-ban vágottak. A párkány sarok és a párkány illesztése hasonlít a két párkány sarok építéséhez. A képen látható megoldással a padka vállait nyújthatjuk, vagy a kályhatestbe rakhatunk a fal felé futó, lépcsőzetes oldalakat.
Felhasználási javaslat: ülőpadka megkezdése.

Dupla íves párkány sarok

Dupla íves párkány sarok

Megrendelés jelölése: dupla íves párkány sarok.
A két vágott íves párkány sarok 90°-os összeillesztésekor a sarok két darab íves sarokból állítható össze. A dupla íves sarok formabontó, ám mégis elegáns kinézetet kölcsönöz a kályhának, míg a kályha hagyományos formája megmarad.
Felhasználási javaslat: formabontó sarok építésekor.

Kosáríves fatárol

Kosáríves fatároló

Megrendelés jelölése: kosáríves fatároló
Mázas csempéből készített lábazatba, a vakolt fatároló nem elég elegáns. Ezért készítettünk íves takaró csempéket, melyeknek a látható élei is mázasak.
Felhasználási javaslat: mázas lábazatba, fatároló építésénél.

Fatároló belseje talapzatból, lábazati szegélyből

Fatároló belseje talapzatból, lábazati szegélyből

Megrendelés jelölése: negatív talapzat sarok, negatív lábazati szegély sarok A fatároló belső sarkaiban negatív talapzat-, vagy lábazati szegély sarkot ajánlunk építeni. A képen látható elrendezésben, elegánsan futtathatjuk végig a talapzatot a fatárolóban is. A negatív talapzat sarok kimondottan jól mutat a kosáríves takarócsempékkel készített fatárolóval.
Felhasználási javaslat: fatároló belső sarkainál.

Talapzat sarok negatív 135°

Talapzat sarok negatív 135°

Megrendelés jelölése:
A 135°-os párkányokkal épített kályhánál vagy kandallónál használjuk. A kályhához illeszkedő ülőpadka építésénél használatos forma a fent látható negatív vágott talapzat. Felhasználási javaslat: szimmetrikus padka építésénél.

Vágások megrendelésének formája

A vágások megrendelésekor fontos, hogy a kért vágást pontosan fogalmazzuk meg, így elkerülhető a nem kívánatos vágott csempék gyártása.

Tel: 06 28 503 260/128 | Kapcsolatfelvétel | utolsó módosítás: 2014.01.27.