ZenX Kft. | Tel: 06 28 503 260/128 | Kapcsolatfelvétel | Ajánlatkérés | Színminta kérés | Reklamáció
Bemutatkozás Termékek Galéria Letöltés Hírek Kapcsolati info
hajlított csempék csempe családok párkányok talapzatok egyéb idomok legyező építése csempevágások megfelelőségi nyilatkozat  
Legyező építése 1. kép

Legyező építése

A legyező íves párkányait a profillal lefordítva rakjuk ki egy egyenes felületre. A párkányok közé rakjunk 3 mm-es fugakereszteket. A párkányokat támasszuk ki háromszögekkel az ábrán látható módon, úgy hogy a profilok egymáshoz illeszkedjenek.

A párkonyok alsó vonalát vízmértékkel állítsuk be egyenesre, majd a párkányok belső élét 46,2 cm-re távolságra igazítsuk. A beállításokat még cserepek nélkül hőálló ragasztóval rögzítsük. Ha megvagyunk a beállítással, akkor a párkányok Legyező építése 2. kép közé vágjunk szélesebb cserép csíkokat, ez majd stabilitást ad a boltívnek. Ha a ragasztó megkötött, a képen látható módon ragasszuk bele a cserépcsíkokat. A ragasztó éppen csak fedje el a cserepet, ne töltsük fel teljesen!

Ezután öntsük ki a párkányokat hőálló ragasztóval. Várjuk meg, míg megköt, majd építsük rá az íves takaró csempéket az alábbi képen látható módon.

A már összeragasztott párkányív közepére rakjunk egy olyan magas emelvényt, amely olyan magas, mint a párkány és a takaró csempe együtt.

Legyező építése 3. kép

Helyezzük a megfelelő ívű takarócsempét a megfelelő ívű párkányra, alá rakjunk fugakeresztet. Fektessünk egy lécet az emelvényre és a csempére, tegyünk rá egy téglát. Figyeljünk arra, hogy a párkány íve fusson a takaró csempe ívével. Mielőtt a takaró csempék rögzítésre kerülnek, figyeljünk a függőleges elhelyezkedésre. Rakjuk mellé a következő takaró csempét, majd rögzítsük egy kevés ragasztóval. A két íves takaró csempe közé, illetve a takaró csempe és a párkány közé vágjunk egy-egy kétujjnyi vastag cserépcsíkot. Ha megkötött a rögzítés, ragasszuk be cserepeket. Tegyünk hasonlókép mind a négy takaró csempével.

A ragasztás után dróttal kössük össze a takaró csempéket, majd ragasztóval Legyező építése 4. kép kenjük be az összekötéseket a képen látható módon.

Ha a helyére raktuk a legyező párkányívet, akkor illesszük be a legyező idomot. Előtte vágjunk egy méretes szitaszövetet a legyező idomra, úgy, hogy a középső dísznél lyuk legyen, ragasszuk rá a legyezőre. Vékony spaklival a középső lyukon benyúlva ragasszuk be. Ügyeljünk, hogy a szitaszövetet ne kenjük össze. Figyeljünk a hézagok egyenletes elosztására.

Miután beragasztottuk a legyező idomot, már csak a díszt kell beragasztani. A legyező díszt fugával ragasszuk be. Kész.Legyező építése 5. kép Legyező kályhacsempe
Tel: 06 28 503 260/128 | Kapcsolatfelvétel | utolsó módosítás: 2014.01.27.